Ervaar de positieve energie van dansen

We worden allemaal geboren om te bewegen, dansen doet ons openbloeien.

Bij Open Floor word je via zelfonderzoek uitgenodigd volledig aanwezig te zijn in je lichaam. Door te bewegen leer je om expressie te geven aan je fysieke sensaties, je emoties, je ‘mind’ en je ziel.

Je staat open voor het leven en je bent aanwezig voor iedereen en alles wat zich aandient in het leven: liefde, verbinding, verlies, emotie, verwerking, transformatie…

Wanneer we volledig in ons lichaam aanwezig zijn, dan zijn we vloeibaar, flexibel en vrij om allerlei ervaringen van het leven te omarmen.

Wat is Open Floor?

 

Open Floor is een levendige, energieke dans en bewegingspraktijk die expressieve dans, dansmeditatie, lichaamswerk en mindfulness combineert en die gewoonweg superleuk en fijn is om te doen.

De les biedt een evenwicht tussen begeleid bewegen en vrij dansen. Het is een gelegenheid om met jezelf te verbinden, in contact te komen met anderen, fit te worden, te ontspannen, community te creëren, of het kan gewoon een kans zijn om je behoefte aan “een moment voor jezelf” of je nood “aan ruimte” te dansen. Kom en creëer je eigen unieke, persoonlijke ervaringen.

We beginnen met een licht begeleide opwarming van vrije dans, waarna we verder gaan met enkele Open Floor Movement oefeningen en daarna hebben we de vrijheid om wat er ook naar boven komt te dansen en expressie te geven.

Kom je voor het eerste of ben je een echte dansfanaat, iedereen is welkom. Geen ervaring vereist, iedere les en dans is anders.

Wat mag je verwachten?

In Open Floor creëren en ontdekken we een taal die het mogelijk maakt om verschillende thema’s van ons leven te onderzoeken via dans en beweging. Sommige aspecten die heel gemakkelijk zijn of ander die net heel moeilijk zijn. We worden ons bewust van onze impulsen en we leren om ons bewust te worden van nieuwe mogelijkheden en die te voelen. Zo oefenen we aandacht en aanwezigheid in het dagelijkse leven.

Het is een diepgaande reis… een moment om te genieten en om los te laten wat we niet meer nodig hebben. Een moment om je te laten verrassen en mee te laten nemen door de helende en transformerende kracht van de dans.

Tijdens een Open Floor sessie bewegen en dansen we op zeer gevarieerde muziek. Dat kan gaan van extatische, opzwepende ritmes en beats tot  wereldmuziek of zachte, ontroerende klassieke muziek.

Ook kan je instromen gedurende het jaar en zo vaak of weinig komen als je wilt.

Waarom bewegen?

We don’t learn to dance, we dance to learn
Sue Rickards

Wanneer we dans gebruiken om in ons lichaam te komen op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak zijn we helemaal aanwezig voor de mooie reis die het leven is. Het betekent dat we aanwezig zijn voor alles wat er is: graag zien en graag gezien worden, verlies, conflicten, leren, creëren, verbinden, voelen…
We kunnen bij een ervaring blijven of die nu goed of eerder moeilijk is.
We voelen onze eigen kracht en zijn in staat onszelf neer te zetten in de wereld.

Als we in ons lichaam zijn, kunnen we vloeiend en flexibel door het leven gaan. Zowel bij opwindende, leuke en spannende gebeurtenissen als bij momenten die ons helemaal uit ons evenwicht of uit balans brengen.

Onderzoek toont aan dat wie danst meer zelfvertrouwen krijgt.Je gaat gemakkelijker om met verandering en stelt je flexibeler op.
We creëren een verbinding tussen alle aanwezige dansers en onze eigen unieke dans. Door samen te bewegen, vormen we een gemeenschap die er voor elkaar is op en naast de dansvloer.

Sophie De Tollenaere

Wens je op de hoogte te blijven van alles omtrent Open Floor, schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief.

Heb je verder nog een vraag of opmerking, laat dit dan zeker weten via ons contactformulier. Ik beantwoord al je vragen zo snel mogelijk.

Komende workshops

Pin It on Pinterest

Share This